Historiikki

Perniön Sisun perustamissanat on lausuttu Perniön silloisella VPK:n talolla marraskuun 23 päivänä 1952. Toiminta lähti käyntiin yleisurheilun, hiihdon sekä silloisella termillä ilmaistuna kansanurheilun osalta. Myöhemmin mukaan tulivat myös painonnosto ja pöytätennis sekä silloin myös jo lentopalloilu.

Lentopallo onkin sitten ollut näkyvästi mukana seuran toiminnassa. 1980 – 1990 luvuilla oli mukana parhaimmillaan toistakymmentä joukkuetta, joka tietää harrastajamääränkin kivunneen pitkälle toiselle sadalle. Uutena lajina 2000-luvun alussa tuli mukaan sulkapallo.

Perniön Sisun rooli nuorisotoiminnassa on aina ollut kasvattajaseuratyötä. Ilman tunnollisia ja tehtävistä tietoisia ohjaajia ja valmentajia toiminta ei olisi voinut onnistua. Olemme pystyneet johdattelemaan paikkakunnan nuoria hyvien harrastusten pariin. Vaikka seurana emme ihan SM-tasolle ylläkkään, on seuran valmennustyö antanut aika ajoin näyttöä osaamisestaan. Yksittäisten urheilijoiden myötä Perniöön on tullut niin PM- kuin SM-mitaleitakin. Lisäksi TUL:n sarjoissa on monia hyviä saavutuksia ja seuran pelaajia on valittu TUL-liittojoukkueisiinkin.

Kaikesta toiminnasta muodostuu kuitenkin myös kustannuksia. Ilman vapaaehtoistyötä seuran taloutta olisi mahdoton hoitaa. Olemme kiitollisia niin Hallin lavan lavatoiminnassa, kuin kaikessa muussakin arvokkaassa talkootyössä mukana oleville sekä liikelaitoksille ja yhteistyökumppaneille arvokkaasta tuesta seuratyön hyväksi. Suuri kiitos kuuluu myös silloiselle Perniön kunnalle, joka on antanut kiitettävät liikuntatilat ja puitteet urheiluseurojen käyttöön ja näin yhteiseksi hyödyksi.

Tulevaisuus ei ole huoleton. Nykyisten talkootyöntekijöiden poistuessa, mistä saada jatkossa uusia ja nuorempia talkootyöntekijöitä seuralle niin tärkeän vapaaehtoistyön pariin. Aktivointi onkin avainsana tähän aikakauteen, haussa on uusia voimia urheiluharrastusten, ohjauksen, valmennuksen sekä vapaaehtoistoiminnan pariin. Vain siten voimme jatkaa perniöläiselle urheilutoiminnalle luotua pohjaa tulevaisuuden hyväksi.